Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli (stačí na proužky) a nakrájenou hlívu. Jakmile cibule začne mírně hnědnout a hlíva pustí šťávu, zasypeme sladkou paprikou, lehce osmahneme, podlijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme lžičku houbového koření (Lidl, italský týden) a dusíme doměkka. Necháme vydusit šťávu, přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou v trošce mléka a povaříme asi ještě pět minut. Můžeme zahustit lžičkou hladké mouky, ale není to nutné. Podáváme s těstovinami.
Tip: Tento gulášek můžeme udělat i bez masa, jen z hlívy (ztrojnásobíme množství), nebo místo krůtího použít kuřecí nebo libové vepřové.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek